Brokolicová krémová polévka
Podzim a zima jsou období, kdy nám husté, krémové polévky přijdou rozhodně vhod. Zkuste třeba brokolicovou.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
na posypání
-
-
-
nebo
Postup přípravy
- Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Spolu s ní také pokrájenou cibuli.
- Až brokolice změkne, rozmixujeme ji s cibulkou a vývarem na požadovanou krémovou konzistenci.
- Vrátíme zpět na sporák, dosolíme, opepříme a přidáme špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
- Nakonec vlijeme smetanu a necháme prohřát.
- Polévku podáváme sypanou strouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou či petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 322.46 kcal |
Protein: 12.26 g |
Sacharidy: 10.05 g |
z toho cukr: 5.21 g |
Tuk: 25.81 g |
z toho nas. MK: 16.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2141-brokolicova-kremova-polevka