Brokolicová krémová polévka

Podzim a zima jsou období, kdy nám husté, krémové polévky přijdou rozhodně vhod. Zkuste třeba brokolicovou.

Ingredience (4 x porce)

na posypání

Postup přípravy

  1. Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Spolu s ní také pokrájenou cibuli.
  2. Až brokolice změkne, rozmixujeme ji s cibulkou a vývarem na požadovanou krémovou konzistenci.
  3. Vrátíme zpět na sporák, dosolíme, opepříme a přidáme špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
  4. Nakonec vlijeme smetanu a necháme prohřát.
  5. Polévku podáváme sypanou strouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou či petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 322.46 kcal | Protein: 12.26 g | Sacharidy: 10.05 g | z toho cukr: 5.21 g | Tuk: 25.81 g | z toho nas. MK: 16.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2141-brokolicova-kremova-polevka