Na pohled běžný řízek, ale chuťově je mnohem lepší. Vyžaduje trochu práce a delší přípravu, ale námaha se vyplatí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Krkovičku naklepeme z obou stran. Ve větší míse s poklicí smícháme kyšku s pepřem, grilovacím kořením a sladkou paprikou. Plátky masa naložíme a zcela potopíme.
Dáme do lednice, necháme naložené přes noc. Nejlépe tak 10 až 12 hodin.
Poté vytáhneme maso, necháme mírně okapat a dobře posolíme.
Obalíme ve strouhance.
Dáme smažit na pánev z obou stran na vyšší stupeň. Jakmile obě strany zezlátnou, dáme dopéci do trouby, do pekáče s víkem. Pečeme na oleji asi 30 minut na 180 stupňů.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 339.71 kcal |
Protein: 33.64 g |
Sacharidy: 6.70 g |
z toho cukr: 4.36 g |
Tuk: 20.03 g |
z toho nas. MK: 6.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2135-jemne-rizky-z-krkovicky