Jemné řízky z krkovičky

Na pohled běžný řízek, ale chuťově je mnohem lepší. Vyžaduje trochu práce a delší přípravu, ale námaha se vyplatí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Krkovičku naklepeme z obou stran. Ve větší míse s poklicí smícháme kyšku s pepřem, grilovacím kořením a sladkou paprikou. Plátky masa naložíme a zcela potopíme.
  2. Dáme do lednice, necháme naložené přes noc. Nejlépe tak 10 až 12 hodin.
  3. Poté vytáhneme maso, necháme mírně okapat a dobře posolíme.
  4. Obalíme ve strouhance.
  5. Dáme smažit na pánev z obou stran na vyšší stupeň. Jakmile obě strany zezlátnou, dáme dopéci do trouby, do pekáče s víkem. Pečeme na oleji asi 30 minut na 180 stupňů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 339.71 kcal | Protein: 33.64 g | Sacharidy: 6.70 g | z toho cukr: 4.36 g | Tuk: 20.03 g | z toho nas. MK: 6.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2135-jemne-rizky-z-krkovicky