Vejce plněná pórkovou pomazánkou

Plněná vejce se vždy hodí na oslavy a párty. Plnit můžete čímkoliv, vždy si pochutnáte a věřím, že své hosty překvapíte.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vařená vejce si oloupeme, překrojíme podélně na půl a vydlabeme žloutky do misky.
  2. Ke žloutkům přidáme tvaroh, máslo, sůl, pepř a společně utřeme do hladké hmoty.
  3. Nakrájíme si pórek na jemné půl kolečka, přidáme do hmoty společně s majonézou. Promícháme a dochutíme.
  4. Vydlabaná vejce naplníme pomazánkou, ozdobíme a před podáváním necháme ztuhnout v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 410.83 kcal | Protein: 19.60 g | Sacharidy: 6.61 g | z toho cukr: 3.24 g | Tuk: 33.68 g | z toho nas. MK: 15.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2133-vejce-plnena-porkovou-pomazankou