Kuřecí soté
Kuřecí soté je u nás doma oblíbeným jídlem, protože má jemnou chuť a není náročné na přípravu.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, kari, grilovací koření, vejce a solamyl. Promícháme a necháme odležet.
- Mezitím si namočíme houby a nakrájíme cibuli na půl kolečka.
- V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso orestujeme do zlaté barvy.
- Přidáme cibuli a společně opečeme. Potom namočené houby, můžeme i s vodou ve které jsme měli houby namočené. Vaříme asi 20 minut.
- Voda se částečně odpaří a přilijeme smetanu. Dochutíme sojovou omáčkou.
- Vaříme do zhoustnutí a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 434.93 kcal |
Protein: 38.32 g |
Sacharidy: 8.49 g |
z toho cukr: 3.98 g |
Tuk: 26.44 g |
z toho nas. MK: 14.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2126-kureci-sote