Kuřecí soté

Kuřecí soté je u nás doma oblíbeným jídlem, protože má jemnou chuť a není náročné na přípravu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, kari, grilovací koření, vejce a solamyl. Promícháme a necháme odležet.
  2. Mezitím si namočíme houby a nakrájíme cibuli na půl kolečka.
  3. V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso orestujeme do zlaté barvy.
  4. Přidáme cibuli a společně opečeme. Potom namočené houby, můžeme i s vodou ve které jsme měli houby namočené. Vaříme asi 20 minut.
  5. Voda se částečně odpaří a přilijeme smetanu. Dochutíme sojovou omáčkou.
  6. Vaříme do zhoustnutí a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 434.93 kcal | Protein: 38.32 g | Sacharidy: 8.49 g | z toho cukr: 3.98 g | Tuk: 26.44 g | z toho nas. MK: 14.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2126-kureci-sote