Buchta s ananasovým krémem stříkaná čokoládou

Po výborném obědě je čas na moučník. A buchta s ananasovým krémem bude tím pravým.

Ingredience (10 x porce)

na krém

na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě na 170 stupňů pečeme asi 20 – 25 minut. Záleží na troubě a také velikosti plechu a tím výšce těsta. Pro jistotu vyzkoušíme špejlí, zda je buchta upečená. Poté necháme vychladnout.
  2. Šlehačku, ztužovač, šťávu z kompotu a pudink vyšleháme do krému. Vmícháme drobně nakrájené kousky ananasu a rozetřeme na buchtu.
  3. Podle návodu rozpustíme hotovou čokoládovou polevu v sáčku a buchtu jí postříkáme. Samozřejmě si můžeme udělat svou polevu z holandského kakaa a másla nebo z čokolády na vaření a másla. Připravujeme ve vodní lázni.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 331.72 kcal | Protein: 4.84 g | Sacharidy: 39.87 g | z toho cukr: 23.63 g | Tuk: 23.88 g | z toho nas. MK: 10.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2125-buchta-s-ananasovym-kremem-strikana-cokoladou