Svařák s jablkem

Mám ráda podzim, pokud tedy už od září po ránu nemrzne 😀

Ale ty barvy a možnost vařit si svařák a nebýt považována za alkoholika, ach 😀

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Omyjeme jablko i pomeranč.
  2. Jablko můžeme oloupat a nakrájet na půlměsíčky, ale i kostičky, aby se na závěr lépe konzumovalo.
  3. Pomeranč na dva silnější plátky.
  4. Víno nalijeme do kastrůlku a dáme vařit na sporák.
  5. Zamícháme s cukrem, skořicí, hřebíčkem a nakonec přidáme jablko a pomeranč.
  6. Vaříme cca 15 minut.
  7. Pokud máte raději sladší svařák, přidejte si cukr dle libosti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 258.08 kcal | Protein: 0.40 g | Sacharidy: 17.02 g | z toho cukr: 11.45 g | Tuk: 0.13 g | z toho nas. MK: 0.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2120-svarak-s-jablkem