Pomazánkou vyřešíte snídani, dětem svačinu do školy, odpolední svačinu nebo i lehkou večeři. Proto receptů na pomazánky není nikdy dost.
Ingredience (6 x porce)
na ozdobu
Postup přípravy
Lučinu si rozmícháme v misce metličkou dohladka. Přidáme tuňáka včetně jedné nebo dvou lžic šťávy, ve kterém plave. Promícháme. Očištěnou cibulku nakrájíme na drobné kousky. Smícháme s lučinou a tuňákem, zakápneme limetkou. Opepříme a je-li třeba, dosolíme.
Pomazánkou mažeme celozrnné pečivo a zdobíme zelenou natí cibulky a půlkami rajčátek.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 94.22 kcal |
Protein: 8.33 g |
Sacharidy: 1.38 g |
z toho cukr: 1.24 g |
Tuk: 5.87 g |
z toho nas. MK: 3.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2116-rychla-pomazanka-z-tunaka-a-luciny