Řízečky z hříbků a podhříbků s vařeným bramborem

Dosud se stále dalo v lese najít spoustu hub. A kdo by nemiloval osmažené houbové hlavičky.

Ingredience (3 x porce)

jako příloha

na oblohu

Postup přípravy

  1. Houby zbavíme nožiček a kloboučky řádně očistíme. Velké můžeme nakrájet asi na centimetrové plátky. Klouboučky obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném osoleném vejci s kapkou mléka a strouhance.
  2. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařenými brambory, ale můžeme servírovat i s bramborovou kaší či s hranolky.
  3. Podle chuti přidáme zeleninovou oblohu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 238.65 kcal | Protein: 11.71 g | Sacharidy: 35.96 g | z toho cukr: 4.19 g | Tuk: 4.01 g | z toho nas. MK: 1.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2115-rizecky-z-hribku-a-podhribku-s-varenym-bramborem