Dosud se stále dalo v lese najít spoustu hub. A kdo by nemiloval osmažené houbové hlavičky.
Ingredience (3 x porce)
jako příloha
na oblohu
Postup přípravy
Houby zbavíme nožiček a kloboučky řádně očistíme. Velké můžeme nakrájet asi na centimetrové plátky. Klouboučky obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném osoleném vejci s kapkou mléka a strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařenými brambory, ale můžeme servírovat i s bramborovou kaší či s hranolky.
Podle chuti přidáme zeleninovou oblohu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 238.65 kcal |
Protein: 11.71 g |
Sacharidy: 35.96 g |
z toho cukr: 4.19 g |
Tuk: 4.01 g |
z toho nas. MK: 1.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2115-rizecky-z-hribku-a-podhribku-s-varenym-bramborem