Rychle připravený koláč z křupavého listového těsta. Stačí pár ingrediencí a hezky vypadající koláč bude za chvíli v troubě.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme nebo použijeme již připravené, rozválené. Dáme jej do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Tvar si vykrojíme z těsta nožem. Propícháme vidličkou.
Potřeme povidly. Hrušky očistíme, zbavíme slupky a jadřince. Nakrájíme na plátky. Posypeme skořicovým cukrem.
Zbývající těsto rozkrájíme na proužky a proužky pokryjeme hrušky.
Dáme péct na horkovzduch na asi 40 minut na 180 stupňů.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 259.34 kcal |
Protein: 2.92 g |
Sacharidy: 30.77 g |
z toho cukr: 14.35 g |
Tuk: 13.37 g |
z toho nas. MK: 1.93 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2114-jednoduchy-hruskovy-kolac