Jednoduchý hruškový koláč

Rychle připravený koláč z křupavého listového těsta. Stačí pár ingrediencí a hezky vypadající koláč bude za chvíli v troubě.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme nebo použijeme již připravené, rozválené. Dáme jej do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Tvar si vykrojíme z těsta nožem. Propícháme vidličkou.
  2. Potřeme povidly. Hrušky očistíme, zbavíme slupky a jadřince. Nakrájíme na plátky. Posypeme skořicovým cukrem.
  3. Zbývající těsto rozkrájíme na proužky a proužky pokryjeme hrušky.
  4. Dáme péct na horkovzduch na asi 40 minut na 180 stupňů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 259.34 kcal | Protein: 2.92 g | Sacharidy: 30.77 g | z toho cukr: 14.35 g | Tuk: 13.37 g | z toho nas. MK: 1.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2114-jednoduchy-hruskovy-kolac