Recept na halloweenské sušenky – prsty, náhrobky, dýně

Halloween je svátek oblíbený především u dětí, a tak pro ně každoročně připravujeme halloweenskou party a pohoštění. Jestli i vy hledáte inspiraci, vyzkoušejte naše halloweenské sušenky, které můžete tvarovat např. do tvaru prstů, ale i oči nebo z těsta vytvořit náhrobky pro „pečené hrobečky“ či klasickou dýni. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. V míse smícháme nejprve Heru, máslo, cukr, sůl a vejce. Poté přidáme citronovou kuru a vanilkový a mandlový extrakt. Vše dobře promícháme.
  2. Když je vše promícháno, přidáme mouku a vymícháme těsto do hladké hmoty.
  3. Aby se chutě propojily, dáme na 30 – 60 min. těsto do lednice zabalené v alobalu.
  4. Jakmile je těsto proležené, rozválíme ho na válu a vykrajujeme požadované tvary. My z těsta vytváříme např. náhrobky, oční bulvy, prsty nebo klasiku – dýně.
  5. Troubu předehřejeme na 180 °C, a jakmile vidíme, že ze spodu začíná těsto zlátnout, vyndáme ho z trouby ven. Pečeme cca 10 min. – dle vaší trouby.
  6. Po vyndání necháme sušenky vychladnout a ozdobíme dle vlastní fantazie. Děti velmi rády pomáhají, jak při pečení, tak při zdobení.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,621.61 kcal | Protein: 22.63 g | Sacharidy: 145.82 g | z toho cukr: 85.02 g | Tuk: 103.68 g | z toho nas. MK: 46.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2106-recept-na-halloweenske-susenky-prsty-nahrobky-dyne