Kuřecí maso na čínský způsob

Kuřecí maso na čínský způsob zvládne i každý začátečník. Jídlo můžete kombinovat se zeleninou, kterou máte nejraději a nebo co vám právě roste na zahrádce.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky nebo kostičky jak kdo má rád. Dáme do misky.
  2. K masu přidáme vejce, škrob, koření na čínu, kari koření a olivový olej. Vše zamícháme a necháme co nejdéle odležet v lednici.
  3. V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo a maso na něm orestujeme do zlaté barvy. Maso děláme zprudka.
  4. Nakrájíme si zelí na nudličky, cibuli na kolečka, česnek na plátky a přidáme do pánve. Restujeme společně s masem. Kdo má rád více šťávy, může přidat trochu vody.
  5. Maso se zeleninou děláme krátce, aby nám zůstala zelenina křupavá. Ke konci přidáme červenou kapii a dochutíme sojovou omáčkou.
  6. Můžeme podávat s rýží nebo nudlemi.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 358.02 kcal | Protein: 39.00 g | Sacharidy: 19.98 g | z toho cukr: 13.91 g | Tuk: 12.27 g | z toho nas. MK: 3.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2104-kureci-maso-na-cinsky-zpusob