Kuřecí maso na čínský způsob zvládne i každý začátečník. Jídlo můžete kombinovat se zeleninou, kterou máte nejraději a nebo co vám právě roste na zahrádce.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky nebo kostičky jak kdo má rád. Dáme do misky.
K masu přidáme vejce, škrob, koření na čínu, kari koření a olivový olej. Vše zamícháme a necháme co nejdéle odležet v lednici.
V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo a maso na něm orestujeme do zlaté barvy. Maso děláme zprudka.
Nakrájíme si zelí na nudličky, cibuli na kolečka, česnek na plátky a přidáme do pánve. Restujeme společně s masem. Kdo má rád více šťávy, může přidat trochu vody.
Maso se zeleninou děláme krátce, aby nám zůstala zelenina křupavá. Ke konci přidáme červenou kapii a dochutíme sojovou omáčkou.
Můžeme podávat s rýží nebo nudlemi.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 358.02 kcal |
Protein: 39.00 g |
Sacharidy: 19.98 g |
z toho cukr: 13.91 g |
Tuk: 12.27 g |
z toho nas. MK: 3.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2104-kureci-maso-na-cinsky-zpusob