Utopenci jsou oblíbeným českým pokrmem podávané k pivku jako chuťovka. Vyzkoušejte naše utopence s jalapeňos a překvapte mužskou polovinu domácnosti utopenci s opravdu výraznou chutí a s pikantním nádechem.
V případě, že máte rádi ostřejší jídla, pak vám tyto utopenci s jalapeňos určitě přijdou k chuti.
Ingredience (10 x zavařovací sklenice)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme párky, kterým odřízneme špičky a nakrájíme je na třetiny a v půlce je nařízneme.
Cibuli si nejprve překrojíme na půl a poté nakrájíme na proužky.
Připravíme si nálev: do hrnce nalijeme ocet, vodu a nasypeme nové koření, černý kuličkový pepř, bobkový list a sůl. Nálev necháme jen zlehka povařit na mírném ohni a poté udržujeme teplý.
Jakmile je příprava hotová, začneme vše vrstvit do sklenic. Začneme cibulí, pak dáme jedno patro párků, do připravených zářezů vložíme proužky cibule a mezery mezi párky vyplníme cibulí, jalapeňos a dolijeme připraveným octovým nálevem s kořením.
Takto pokračujeme, dokud nenaplníme sklenici. Nálev pak dolijeme až po okraj. Pro dokonalé propojení chutí nechte 14 dní v chladu a tmě uležet. Přejeme dobrou chuť
Nutriční hodnoty (1 x zavařovací sklenice)
Energ. hodnota: 820.71 kcal |
Protein: 31.42 g |
Sacharidy: 26.72 g |
z toho cukr: 7.05 g |
Tuk: 63.03 g |
z toho nas. MK: 0.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2096-utopenci-s-jalapenos