Špenát bez lepku s uzeným masem a opékaným bramborem

Oblíbené jídlo mnoha domácností. Většina lidí špenát zahušťuje, já začala vařit rychlý a nezahuštěný, samotnou mě překvapilo, jaký je to rozdíl. Špenát je dobře stravitelný, snadný na přípravu a hlavně chutná po špenátu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozpustíme sádlo a opečeme cibuli na kostičky.
  2. Přidáme špenát, osolíme, opepříme. Špenát krátce povaříme.
  3. Přilijeme smetanu, vegetu a prolisovaný česnek. Necháme projít varem a odstavíme z plotny.
  4. Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory na cibulce, uzenou krkovičku opečenou v grilu a pro větší jedlíky jsem doplnila o vařené vejce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 474.96 kcal | Protein: 34.01 g | Sacharidy: 12.47 g | z toho cukr: 2.46 g | Tuk: 32.10 g | z toho nas. MK: 14.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2088-spenat-bez-lepku-s-uzenym-masem-a-opekanym-bramborem