Špenát bez lepku s uzeným masem a opékaným bramborem
Oblíbené jídlo mnoha domácností. Většina lidí špenát zahušťuje, já začala vařit rychlý a nezahuštěný, samotnou mě překvapilo, jaký je to rozdíl. Špenát je dobře stravitelný, snadný na přípravu a hlavně chutná po špenátu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozpustíme sádlo a opečeme cibuli na kostičky.
Přidáme špenát, osolíme, opepříme. Špenát krátce povaříme.
Přilijeme smetanu, vegetu a prolisovaný česnek. Necháme projít varem a odstavíme z plotny.
Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory na cibulce, uzenou krkovičku opečenou v grilu a pro větší jedlíky jsem doplnila o vařené vejce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 474.96 kcal |
Protein: 34.01 g |
Sacharidy: 12.47 g |
z toho cukr: 2.46 g |
Tuk: 32.10 g |
z toho nas. MK: 14.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2088-spenat-bez-lepku-s-uzenym-masem-a-opekanym-bramborem