Cibulačka

Hustá a skvělá polévka s vynikající chutí. Potřebujete jen pár ingrediencí.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na větší kostičky. Vezmeme velký hrnec, velký průměr dna. Dáme rozehřát máslo a sádlo. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Dlouze restujeme a stále mícháme. Sádla přidávejte podle potřeby, záleží na velikosti cibule. Cibule musí být v tuku hodně obalená. Restujte až do zhnědnutí cibule, minimálně 10 minut.
  3. Poté zaprášit moukou a dobře promíchat. Zalijeme vodou, přidáme bujón a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut. Stále mícháme.
  4. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme s krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 258.61 kcal | Protein: 1.89 g | Sacharidy: 12.02 g | z toho cukr: 4.01 g | Tuk: 22.17 g | z toho nas. MK: 10.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2086-cibulacka