Vepřové nakládané v medové marinádě

Skvělá marináda, která se výborně hodí k pečení i grilování na různé druhy mas. Nejlepší kombinace je ale s vepřovým masem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou nakrájíme na dva silnější plátky. Připravíme marinádu. V uzavíratelné míse smícháme olej s prolisovaným česnekem, worcesterem, medem, kečupem, hořčicí, saturejkou a rozmarýnem. Přidáme čerstvě pomletý pepř.
  2. Do marinády dáme vepřové plátky, misku uzavřeme a dáme do lednice. Necháme marinovat 12 hodin. Občas protřepeme nebo přeskládáme.
  3. I s marinádou vložíme maso do zapékací misky, trochu podlijeme a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Ztlumíme a pečeme na 150 stupňů asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 760.26 kcal | Protein: 31.41 g | Sacharidy: 19.27 g | z toho cukr: 13.05 g | Tuk: 63.08 g | z toho nas. MK: 10.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2084-veprove-nakladane-v-medove-marinade