Dušená kapusta s uzeným masem a vařeným bramborem

Dušená kapusta bez lepku, která je výborná jako hlavní jídlo a nebo příloha k masu. Příprava je nenáročná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kapustu si očistíme, rozkrojíme hlávku na půl a vyřežeme vnitřní košťál. Ostatní nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci si rozpustíme sádlo, opečeme cibuli a anglickou slaninu na kostičky. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř, kmín a chvilku restujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme.
  3. Po asi 15 minutách přidáme prolisovaný česnek, vegetu a stáhneme z plotny. Kapusta zůstane křupavá.
  4. Můžeme podávat s uzenou krkovicí, opečenou na pánvi a vařeným bramborem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 570.70 kcal | Protein: 37.31 g | Sacharidy: 33.74 g | z toho cukr: 2.98 g | Tuk: 28.00 g | z toho nas. MK: 8.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2083-dusena-kapusta-s-uzenym-masem-a-varenym-bramborem