Dušená kapusta bez lepku, která je výborná jako hlavní jídlo a nebo příloha k masu. Příprava je nenáročná.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kapustu si očistíme, rozkrojíme hlávku na půl a vyřežeme vnitřní košťál. Ostatní nakrájíme na nudličky.
V hrnci si rozpustíme sádlo, opečeme cibuli a anglickou slaninu na kostičky. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř, kmín a chvilku restujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme.
Po asi 15 minutách přidáme prolisovaný česnek, vegetu a stáhneme z plotny. Kapusta zůstane křupavá.
Můžeme podávat s uzenou krkovicí, opečenou na pánvi a vařeným bramborem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 570.70 kcal |
Protein: 37.31 g |
Sacharidy: 33.74 g |
z toho cukr: 2.98 g |
Tuk: 28.00 g |
z toho nas. MK: 8.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2083-dusena-kapusta-s-uzenym-masem-a-varenym-bramborem