Kuřecí sulc
Pro milovníky tlačenek je sulc ideální. Příprava je poměrně snadná a výsledek je perfektní. Jakmile sulc ztuhne, je pryč.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kuřecí skelety chlazené si opláchneme a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme vodu tak, aby maso bylo ponořené.
- Vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, cibuli, česnek, majoránku, zavřeme a vaříme. Vaříme asi 60 minut.
- Poté scedíme, potřebujeme asi 500 ml silného vývaru.
- Maso si obereme a vložíme do mísy. Do vývaru si vsypeme želatinu a dobře promícháme. Tímto zalijeme maso a dáme do lednice ztuhnout.
- Jak nám sulc ztuhne, můžeme podávat s červenou cibulí a octem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 206.87 kcal |
Protein: 16.50 g |
Sacharidy: 27.81 g |
z toho cukr: 1.63 g |
Tuk: 2.35 g |
z toho nas. MK: 0.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2077-kureci-sulc