Kuřecí sulc

Pro milovníky tlačenek je sulc ideální. Příprava je poměrně snadná a výsledek je perfektní. Jakmile sulc ztuhne, je pryč.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí skelety chlazené si opláchneme a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme vodu tak, aby maso bylo ponořené.
  2. Vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, cibuli, česnek, majoránku, zavřeme a vaříme. Vaříme asi 60 minut.
  3. Poté scedíme, potřebujeme asi 500 ml silného vývaru.
  4. Maso si obereme a vložíme do mísy. Do vývaru si vsypeme želatinu a dobře promícháme. Tímto zalijeme maso a dáme do lednice ztuhnout.
  5. Jak nám sulc ztuhne, můžeme podávat s červenou cibulí a octem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 206.87 kcal | Protein: 16.50 g | Sacharidy: 27.81 g | z toho cukr: 1.63 g | Tuk: 2.35 g | z toho nas. MK: 0.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2077-kureci-sulc