Kedlubnové zelí s klobásou

Rychlovka za pár drobných. I když myslíte, že nemáte v lednici nic zajímavého, přesto můžete vykouzlit skvělou večeři.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kedlubny očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Klobásku nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme sádlo, dáme orestovat klobásku a zaprášíme moukou. Promícháme.
  2. Přidáme kedlubny, promícháme a podlijeme do ¼ vodou. Ochutíme kořením. Dusíme do změknutí, průběžně mícháme, případně po troškách přilijeme vodu.
  3. Až se odpaří voda a kedlubny jsou měkké, ochutíme octem a cukrem. Podáváme s brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 302.44 kcal | Protein: 7.12 g | Sacharidy: 12.53 g | z toho cukr: 7.84 g | Tuk: 23.04 g | z toho nas. MK: 8.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2076-kedlubnove-zeli-s-klobasou