Špenátové lasagne s vepřovým masem

Lasagne jsou velmi jednoduché na přípravu a téměř není možné je pokazit. Vyzkoušejte je se špenátem a vepřovým masem. Vůbec není nutné je předvařovat!

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Na velkou a hlubokou pánev dáme olej a maso nakrájené na tenké nudličky. Restujeme s kořením a prolisovaným česnekem. Restujeme asi 10 minut na mírnější teplotu.
  2. Poté přidáme do pánve špenát. Rozvaříme do změknutí. Pokud je třeba, přidáme sůl a pepř.
  3. Vše ochutnáme ještě předtím, než dáme zapéct do trouby.
  4. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů.
  5. Do pekáče začneme vrstvit lasagne (tak, jak je vytáhneme z krabičky, suché) a špenátovou směs. Poslední vrstva musí být lasagne, poslední vrstvu namočíme. Mělo by to vyjít na 4 – 5 pater, podle velikosti pekáče.
  6. Podlijeme malou vrstvou vody a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů. Na posledních 10 minut posypeme strouhaným sýrem a pečeme bez poklice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 534.92 kcal | Protein: 39.33 g | Sacharidy: 43.44 g | z toho cukr: 1.17 g | Tuk: 21.98 g | z toho nas. MK: 8.75 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2075-spenatove-lasagne-s-veprovym-masem