Dvoubarevný dezert a la Monte

Skvělý dezert, který je jednoduše připravený, výborně chutná, a ještě zaujme i na pohled. Je oblíbený u dětí i dospělých.

Ingredience (3 x porce)

Bílá vrstva

Tmavá vrstva

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte do vroucí vody vařit jádra lískových oříšků, vařte asi 15 minut, poté nechte vychladnout, aby se dobře loupaly.
  2. Uvaříme pudink. Do části mléka vmícháme cukr a pudinkový prášek, vlijeme do vařícího mléka. Společně povaříme asi 2 minuty. Za občasného míchání necháme vystydnout.
  3. Máslo dáme do misky a necháme změknout. Až je pudink vlažný, vyšleháme s máslem.
  4. Jádra lískových oříšků oloupeme a nasekáme nahrubo. Část necháme na ozdobu, zbytek vmícháme do pudinku.
  5. V jiné míse smícháme tvaroh, kyselou smetanu, vanilkový cukr a cukr. Vyšleháme.
  6. Plníme do misek nebo sklenic, střídáme vrstvy. Nakonec ozdobíme oříšky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 703.54 kcal | Protein: 13.00 g | Sacharidy: 70.74 g | z toho cukr: 67.00 g | Tuk: 41.89 g | z toho nas. MK: 19.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2068-dvoubarevny-dezert-a-la-monte