Salát z červeného zelí

Začíná nám sezóna hlávkového zelí, tak proč si místo vařeného neudělat salát z čerstvého zelí, který je plný vitamínů. Salát většinou používám jako přílohu, ale může posloužit i jako hlavní chod.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí si očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do mísy.
  2. Zelí posypeme solí, cukrem, přilijeme ocet a pořádně rukou promačkáme, aby nám co nejvíce zkřehlo.
  3. Nakonec přidáme olivový olej a už jen lehce promícháme.
  4. Podávat můžeme s kysanou smetanou a kdo má rád, ještě na talíři může polít olivovým olejem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 194.48 kcal | Protein: 2.50 g | Sacharidy: 22.48 g | z toho cukr: 22.28 g | Tuk: 10.65 g | z toho nas. MK: 1.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2059-salat-z-cerveneho-zeli