Začíná nám sezóna hlávkového zelí, tak proč si místo vařeného neudělat salát z čerstvého zelí, který je plný vitamínů. Salát většinou používám jako přílohu, ale může posloužit i jako hlavní chod.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Hlávkové zelí si očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do mísy.
Zelí posypeme solí, cukrem, přilijeme ocet a pořádně rukou promačkáme, aby nám co nejvíce zkřehlo.
Nakonec přidáme olivový olej a už jen lehce promícháme.
Podávat můžeme s kysanou smetanou a kdo má rád, ještě na talíři může polít olivovým olejem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 194.48 kcal |
Protein: 2.50 g |
Sacharidy: 22.48 g |
z toho cukr: 22.28 g |
Tuk: 10.65 g |
z toho nas. MK: 1.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2059-salat-z-cerveneho-zeli