Kuřecí steak s růžičkovou kapustou

Pro ty, co mají rádi jídlo bez klasických příloh a využívají spíše jako přílohu zeleninu, můžu tento recept doporučit. Jídlo je nejen snadné na přípravu, ale také výborně chutná.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Růžičkovou kapustu vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 4 minuty. Poté ochladíme ve studené vodě, aby nám zůstala krásně zelená.
  2. Kuřecí prsa si osolíme a opepříme, neklepeme.
  3. Rozehřejeme si v pánvi olej a maso opečeme dozlatova. Vyndáme maso z pánve a dáme odležet.
  4. Do výpeku v pánvi si dáme nakrájenou cibuli na kostičky, slaninu na nudličky, česnek na plátky, přidáme kousek másla, kapustu a vše opečeme.
  5. Nakonec vrátíme maso zpět, prohřejeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 478.84 kcal | Protein: 45.11 g | Sacharidy: 13.46 g | z toho cukr: 6.01 g | Tuk: 24.48 g | z toho nas. MK: 11.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2058-kureci-steak-s-ruzickovou-kapustou