Hovězí kostky s dýní Hokkaido, zelenými fazolkami a opečenými brambory
Sezóna dýní je v plném proudu. Zkuste tedy kromě polévky třeba hovězí kostky s dýní Hokkaido. Budete se olizovat.
Ingredience (5 x porce)
na přílohu
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso krásně nezatáhne. Přidáme kurkumu a drcený kmín. Promícháme, zalijeme vývarem a necháme přes hodinu dusit. V papiňáku samozřejmě kratší dobu.
Mezitím, co se maso dusí, oloupeme si dýni a dužinu pokrájíme na kostky. Fazolky krátce povaříme a necháme okapat. Brambory řádně omyjeme za pomocí kartáčku a pečeme nakrájené na čtvrtky v troubě na pečícím papíru. Zakápneme olejem, osolíme či okořeníme dle libosti. Je-li maso téměř měkké, přidáme dýni, fazolky a dusíme doměkka.
Poté případně dosolíme a odstavíme. Pokud nám zbylo více šťávy a je pokrm řidší, můžete mírně zahustit lžičkou kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Ale většinou není třeba. Podáváme s opečenými brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 318.81 kcal |
Protein: 26.56 g |
Sacharidy: 29.59 g |
z toho cukr: 6.34 g |
Tuk: 8.89 g |
z toho nas. MK: 2.65 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2052-hovezi-kostky-s-dyni-hokkaido-zelenymi-fazolkami-a-opecenymi-brambory