Hovězí kostky s dýní Hokkaido, zelenými fazolkami a opečenými brambory

Sezóna dýní je v plném proudu. Zkuste tedy kromě polévky třeba hovězí kostky s dýní Hokkaido. Budete se olizovat.

Ingredience (5 x porce)

na přílohu

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso krásně nezatáhne. Přidáme kurkumu a drcený kmín. Promícháme, zalijeme vývarem a necháme přes hodinu dusit. V papiňáku samozřejmě kratší dobu.
  2. Mezitím, co se maso dusí, oloupeme si dýni a dužinu pokrájíme na kostky. Fazolky krátce povaříme a necháme okapat. Brambory řádně omyjeme za pomocí kartáčku a pečeme nakrájené na čtvrtky v troubě na pečícím papíru. Zakápneme olejem, osolíme či okořeníme dle libosti. Je-li maso téměř měkké, přidáme dýni, fazolky a dusíme doměkka.
  3. Poté případně dosolíme a odstavíme. Pokud nám zbylo více šťávy a je pokrm řidší, můžete mírně zahustit lžičkou kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Ale většinou není třeba. Podáváme s opečenými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 318.81 kcal | Protein: 26.56 g | Sacharidy: 29.59 g | z toho cukr: 6.34 g | Tuk: 8.89 g | z toho nas. MK: 2.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2052-hovezi-kostky-s-dyni-hokkaido-zelenymi-fazolkami-a-opecenymi-brambory