Tento recept je trochu specifický, bude chutnat určitě více těm, kdo mají rádi chuť piva. Přesto vyzkoušejte.
Ingredience (4 x porce)
nebo
jako příloha
Postup přípravy
Na oleji či sádle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme drcený kmín, sladkou papriku, zalijeme pivem, chvíli dusíme a poté přilijeme vývar (vývar ne všechen najednou, přilívat během dušení).
Dusíme dokud není maso téměř měkké, minimálně hodinu a půl. Poté omáčku zahustíme zátřepkou z hladké mouky a vody. Necháme ještě alespoň 20 minut provařit.
Podáváme s houskovým knedlíkem, můžeme sypat cibulkovými kroužky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 729.95 kcal |
Protein: 56.42 g |
Sacharidy: 93.57 g |
z toho cukr: 18.69 g |
Tuk: 12.49 g |
z toho nas. MK: 4.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2051-hovezi-maso-dusene-na-cernem-pivu