Hovězí maso dušené na černém pivu

Tento recept je trochu specifický, bude chutnat určitě více těm, kdo mají rádi chuť piva. Přesto vyzkoušejte.

Ingredience (4 x porce)

jako příloha

Postup přípravy

  1. Na oleji či sádle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme drcený kmín, sladkou papriku, zalijeme pivem, chvíli dusíme a poté přilijeme vývar (vývar ne všechen najednou, přilívat během dušení).
  2. Dusíme dokud není maso téměř měkké, minimálně hodinu a půl. Poté omáčku zahustíme zátřepkou z hladké mouky a vody. Necháme ještě alespoň 20 minut provařit.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem, můžeme sypat cibulkovými kroužky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 729.95 kcal | Protein: 56.42 g | Sacharidy: 93.57 g | z toho cukr: 18.69 g | Tuk: 12.49 g | z toho nas. MK: 4.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2051-hovezi-maso-dusene-na-cernem-pivu