Salát s cizrnou a baby špenátem

Baby špenát je do salátů dokonalý a není třeba jej dochucovat žádným výrazným dresinkem. Vyzkoušejte kombinaci s cizrnou.

Ingredience (2 x porce)

Dresink

Postup přípravy

  1. Špenát opatrně propereme na cedníku a necháme stranou.
  2. Cizrnu uvaříme doměkka nebo použijeme sterilovanou. Studenou cizrnu dáme do misky a smícháme s rajčaty nakrájenými na drobné kousky.
  3. Připravíme dresink smícháním ingrediencí v jiné misce.
  4. Na špenát dáme cizrnu a rajčata, poléváme dresinkem a téměř nepromícháme, špenát je křehký. Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 248.06 kcal | Protein: 9.69 g | Sacharidy: 15.89 g | z toho cukr: 7.33 g | Tuk: 16.57 g | z toho nas. MK: 1.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2048-salat-s-cizrnou-a-baby-spenatem