Čínské placičky

Čekáte návštěvu a nevíte, co připravit? Nabídněte tyto placičky. Chutnají báječně teplé i studené.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Maso, cibuli a všechny výše uvedené suroviny dobře promícháme a necháme v lednici uležet do druhého dne. Tento základ je možno připravit i tři dny předem.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící nanášíme masovou směs. Rozprostřeme do tvaru placiček a pomalu opékáme z obou stran. Pozor, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Díky vajíčkům a škrobu vše drží krásně při sobě. Pokud se vám placičky trhají, tvořte je silnější.
  4. Podáváme s pečivem a zeleninou. Pokud chcete vydatnější oběd, můžete podávat s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 491.58 kcal | Protein: 60.89 g | Sacharidy: 10.05 g | z toho cukr: 3.35 g | Tuk: 21.04 g | z toho nas. MK: 3.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2045-cinske-placicky