Kuřecí játra v tomatové omáčce
Kdo má rád játra na cibulce, tomu doporučuji tuto neobvyklou kombinaci, která se hodí k jakýmkoliv těstovinám.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu a česnek na plátky.
- Kuřecí játra si opláchneme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a přidáme do pánve. Opečeme ze všech stran.
- Přidáme chilli papričku, rajčatový protlak, orestujeme a zalijeme trochou vody. Necháme vařit do změknutí.
- Po změknutí odstavíme z plotny a dochutíme solí. Já játra nezahušťuji, ale kdo chce může zahustit moukou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 451.26 kcal |
Protein: 34.32 g |
Sacharidy: 9.82 g |
z toho cukr: 4.67 g |
Tuk: 29.11 g |
z toho nas. MK: 10.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2044-kureci-jatra-v-tomatove-omacce