Kuřecí játra v tomatové omáčce

Kdo má rád játra na cibulce, tomu doporučuji tuto neobvyklou kombinaci, která se hodí k jakýmkoliv těstovinám.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu a česnek na plátky.
  2. Kuřecí játra si opláchneme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a přidáme do pánve. Opečeme ze všech stran.
  3. Přidáme chilli papričku, rajčatový protlak, orestujeme a zalijeme trochou vody. Necháme vařit do změknutí.
  4. Po změknutí odstavíme z plotny a dochutíme solí. Já játra nezahušťuji, ale kdo chce může zahustit moukou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 451.26 kcal | Protein: 34.32 g | Sacharidy: 9.82 g | z toho cukr: 4.67 g | Tuk: 29.11 g | z toho nas. MK: 10.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2044-kureci-jatra-v-tomatove-omacce