Ryby bychom měli zařadit do jídelníčku rodiny alespoň dvakrát týdně. Pstruh lososovitý má výtečnou chuť a když jej připravíte v alobalu nemusíte se bát, že by chutnal vysušeně.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Rybu omyjeme a necháme i s kůži. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. V misce smícháme změklé máslo s prolisovaným česnekem, citrónem a kořením. Máslo nechejte opravdu hodně povolit, aby se vám dobře roztíralo.
Směs rozdělte na poloviny a rybu směsí potřete z obou stran. Důkladně zabalte do alobalu. Označte si stranu s kůži.
Položte na plech a pečte tak, aby se ryba v alobalu pekla ještě pod kůží, tedy balíček položte na plech kůží nahoru. Pečte na 180 stupňů, doba pečení je 45 minut.
Podávejte s bramborovou přílohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 203.53 kcal |
Protein: 20.48 g |
Sacharidy: 0.82 g |
z toho cukr: 0.09 g |
Tuk: 13.56 g |
z toho nas. MK: 6.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2042-pstruh-v-alobalu