Pstruh v alobalu

Ryby bychom měli zařadit do jídelníčku rodiny alespoň dvakrát týdně. Pstruh lososovitý má výtečnou chuť a když jej připravíte v alobalu nemusíte se bát, že by chutnal vysušeně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rybu omyjeme a necháme i s kůži. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. V misce smícháme změklé máslo s prolisovaným česnekem, citrónem a kořením. Máslo nechejte opravdu hodně povolit, aby se vám dobře roztíralo.
  2. Směs rozdělte na poloviny a rybu směsí potřete z obou stran. Důkladně zabalte do alobalu. Označte si stranu s kůži.
  3. Položte na plech a pečte tak, aby se ryba v alobalu pekla ještě pod kůží, tedy balíček položte na plech kůží nahoru. Pečte na 180 stupňů, doba pečení je 45 minut.
  4. Podávejte s bramborovou přílohou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 203.53 kcal | Protein: 20.48 g | Sacharidy: 0.82 g | z toho cukr: 0.09 g | Tuk: 13.56 g | z toho nas. MK: 6.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2042-pstruh-v-alobalu