Jarní rajčatový salát s majonézou

Vyzkoušejte osvěžující jarní salát, v kterém hlavní přísadou jsou sladká rajčátka. Rajčatový salát je nejlepší z čerstvě natrhaných sladkých rajčat, ale i v zimě přijde k chuti. Příprava salátu vám nezabere příliš času a v případě, že nejste fandové majonézy, pak ji můžete vyměnit za zakysanou smetanu a výsledek bude téměř k nerozeznání.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme si rajčata a nakrájíme je na menší kousky.
  2. Vejce dáme vařit a mezitím na drobné kousky nakrájíme salám, papriku a sýr.
  3. Jakmile jsou vejce uvařená, necháme je vystydnout a taktéž nakrájíme na drobno a přidáme do mísy.
  4. Nakonec přidáme majonézu a vše pořádně promícháme. Necháme v lednici cca 1 hod., aby se šťáva z rajčat pustila a chutě se spojily a můžeme podávat s propečenou bagetkou. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,257.66 kcal | Protein: 44.21 g | Sacharidy: 13.13 g | z toho cukr: 9.27 g | Tuk: 113.33 g | z toho nas. MK: 32.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2039-jarni-rajcatovy-salat-s-majonezou