Mrkvový koláč s brusinkami a krémem z mascarpone

Tento koláč je možná malinko pracnější, zato ale vynikající. Pokud použijete menší formu (já měla v průměru 28), budete mít koláč vyšší.

Ingredience (8 x porce)

na vysypání formy

na vymazání formy

na krém

na posypání koláče

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte cukr, sůl, zázvor a muškátový oříšek. V druhé míse si rozšlehejte vejce, přidejte mléko, olej a rozpuštěné máslo. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Tekuté suroviny přilijte k sypkým a promíchejte.
  2. Přidejte nasekané brusinky a ořechy a na jemno nastrouhanou mrkev. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte cca 40 minut, záleží na troubě a formě – výšce těsta.
  3. Po upečení nechte koláč zchladnout. Poté ho potřete krémem, který si ušleháte ze změklého másla, mascarpone a cukru. Kdo má rád sladší, může dát víc moučkového cukru. Povrch posypejte kakaem, ale můžete použít i mleté ořechy. Nakonec nechte v lednici trochu ztuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 562.17 kcal | Protein: 5.85 g | Sacharidy: 47.78 g | z toho cukr: 33.16 g | Tuk: 39.37 g | z toho nas. MK: 19.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2037-mrkvovy-kolac-s-brusinkami-a-kremem-z-mascarpone