Drobenkový koláč s ovocem

Máte chuť na nějaký rychlý moučník ke kafíčku? Zkuste ovocný drobenkový koláč.

Ingredience (15 x porce)

na vysypání plechu

na vymazání plechu

na posypání koláče

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru a másla si uděláme drobenku. Odebereme si hrnek na posypání povrchu koláče. Do zbytku přidáme vejce, mléko, vanilkový cukr a kypřící prášek.
  2. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (pekáč, formu). Poklademe na kousky nakrájenými broskvemi a mezi ně vkládáme borůvky.
  3. Posypeme drobenkou, kterou jsme si odebrali. Pokud byste koláč chtěli mít vyšší, můžete si drobenku na posypku připravit zvlášť. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Po vychladnutí jemně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 218.89 kcal | Protein: 3.20 g | Sacharidy: 33.78 g | z toho cukr: 20.85 g | Tuk: 8.11 g | z toho nas. MK: 4.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2035-drobenkovy-kolac-s-ovocem