Hovězí gulášek je taková klasika v kuchyni a rozhodně jednou za čas nesmí chybět na našem stole.
Ingredience (4 x porce)
na ozdobu
Postup přípravy
Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme osolené maso a restujeme. Opepříme, okmínujeme. Zasypeme sladkou paprikou. Dáváme pozor, aby se nám nepřipálila.
Zalijeme vývarem či horkou vodou a dusíme doměkka. Budete-li guláš zahušťovat, udělejte tak zátřepkou z hladké mouky a vody. Poté dobře provařte.
Kdo má rád guláš řidší, nemusí zahušťovat, trochu zahustí i sama cibule. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, dosolíme a odstavíme. Guláš podáváme s kolečky cibule, knedlíkem, těstovnami či chlebem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 309.43 kcal |
Protein: 38.15 g |
Sacharidy: 11.76 g |
z toho cukr: 5.43 g |
Tuk: 11.59 g |
z toho nas. MK: 8.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2033-hovezi-gulas