Hovězí guláš

Hovězí gulášek je taková klasika v kuchyni a rozhodně jednou za čas nesmí chybět na našem stole.

Ingredience (4 x porce)

na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme osolené maso a restujeme. Opepříme, okmínujeme. Zasypeme sladkou paprikou. Dáváme pozor, aby se nám nepřipálila.
  2. Zalijeme vývarem či horkou vodou a dusíme doměkka. Budete-li guláš zahušťovat, udělejte tak zátřepkou z hladké mouky a vody. Poté dobře provařte.
  3. Kdo má rád guláš řidší, nemusí zahušťovat, trochu zahustí i sama cibule. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, dosolíme a odstavíme. Guláš podáváme s kolečky cibule, knedlíkem, těstovnami či chlebem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 309.43 kcal | Protein: 38.15 g | Sacharidy: 11.76 g | z toho cukr: 5.43 g | Tuk: 11.59 g | z toho nas. MK: 8.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2033-hovezi-gulas