Bulgur s cuketou a sušenými rajčaty

Bulgur jsem si za poslední rok hodně oblíbila a zkouším různé variace. Pokud milujete sušená rajčata, vyzkoušejte.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
  2. V hlubší pánvi si na oleji zpěníme cibuli. Přidáme rajčata pokrájená na menší kousky a chvíli restujeme. Můžeme klidně použít olej ze skleničky s rajčaty, potom vynecháme olivový. Přidáme na kostičky nakrájenou, řádně omytou cuketu a restujeme dál.
  3. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a čerstvou bazalku, promícháme a odstavíme. Promícháme s bulgurem, který nám mezitím nabobtnal a změknul, případně dosolíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 352.58 kcal | Protein: 14.11 g | Sacharidy: 61.00 g | z toho cukr: 6.22 g | Tuk: 6.71 g | z toho nas. MK: 0.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2030-bulgur-s-cuketou-a-susenymi-rajcaty