Bulgur jsem si za poslední rok hodně oblíbila a zkouším různé variace. Pokud milujete sušená rajčata, vyzkoušejte.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
V hlubší pánvi si na oleji zpěníme cibuli. Přidáme rajčata pokrájená na menší kousky a chvíli restujeme. Můžeme klidně použít olej ze skleničky s rajčaty, potom vynecháme olivový. Přidáme na kostičky nakrájenou, řádně omytou cuketu a restujeme dál.
Nakonec osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a čerstvou bazalku, promícháme a odstavíme. Promícháme s bulgurem, který nám mezitím nabobtnal a změknul, případně dosolíme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 379.24 kcal |
Protein: 12.61 g |
Sacharidy: 59.45 g |
z toho cukr: 2.71 g |
Tuk: 7.88 g |
z toho nas. MK: 1.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2030-bulgur-s-cuketou-a-susenymi-rajcaty