Špagety na boloňský způsob

Špagety milujeme na všechny možné způsoby, ale po boloňsku asi nejvíc. Je to dobrota nad dobroty.

Ingredience (5 x porce)

na posypání

Postup přípravy

  1. Špagety si uvaříme dle návodu „na skus“. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme opepříme a restujeme. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a celer. Promícháme a stále restujeme.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a můžeme trochu osladit. Zalijeme menším množstvím vývaru či horké vody a dusíme cca hodinku. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a bazalku, dochutíme a odstavíme.
  3. Špagety polijeme omáčkou a sypeme parmazánem. Parmazán lze nahradit jiným sýrem, ovšem parmazán je TOP.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 575.90 kcal | Protein: 37.37 g | Sacharidy: 83.92 g | z toho cukr: 10.30 g | Tuk: 6.84 g | z toho nas. MK: 2.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2028-spagety-na-bolonsky-zpusob