Špagety milujeme na všechny možné způsoby, ale po boloňsku asi nejvíc. Je to dobrota nad dobroty.
Ingredience (5 x porce)
na posypání
Postup přípravy
Špagety si uvaříme dle návodu „na skus“. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme opepříme a restujeme. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a celer. Promícháme a stále restujeme.
Přidáme nakrájená rajčata a můžeme trochu osladit. Zalijeme menším množstvím vývaru či horké vody a dusíme cca hodinku. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a bazalku, dochutíme a odstavíme.
Špagety polijeme omáčkou a sypeme parmazánem. Parmazán lze nahradit jiným sýrem, ovšem parmazán je TOP.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 575.90 kcal |
Protein: 37.37 g |
Sacharidy: 83.92 g |
z toho cukr: 10.30 g |
Tuk: 6.84 g |
z toho nas. MK: 2.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2028-spagety-na-bolonsky-zpusob