Zapečené uzené se zelím a červenou řepou
Nezvyklá úprava tradičního uzeného se zelím, která je nabitá vitamíny, ale také vás překvapí svou chutí.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu a plátky česneku.
- Po opečení, vložíme překrájené kysané zelí a nastrouhanou červenou řepu. Dochutíme solí a cukrem.
- Vymažeme si pekáč trochou sádla a obsah pánve do něj přendáme.
- Na hotovou směs naskládáme plátky uzeného masa a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Dokud se nám vše společně nezapeče.
- Jako přílohu můžete zvolit různé druhy knedlíků.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 390.30 kcal |
Protein: 17.60 g |
Sacharidy: 11.18 g |
z toho cukr: 10.15 g |
Tuk: 28.96 g |
z toho nas. MK: 9.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2025-zapecene-uzene-se-zelim-a-cervenou-repou