Zapečené uzené se zelím a červenou řepou

Nezvyklá úprava tradičního uzeného se zelím, která je nabitá vitamíny, ale také vás překvapí svou chutí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu a plátky česneku.
  2. Po opečení, vložíme překrájené kysané zelí a nastrouhanou červenou řepu. Dochutíme solí a cukrem.
  3. Vymažeme si pekáč trochou sádla a obsah pánve do něj přendáme.
  4. Na hotovou směs naskládáme plátky uzeného masa a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Dokud se nám vše společně nezapeče.
  5. Jako přílohu můžete zvolit různé druhy knedlíků.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 390.30 kcal | Protein: 17.60 g | Sacharidy: 11.18 g | z toho cukr: 10.15 g | Tuk: 28.96 g | z toho nas. MK: 9.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2025-zapecene-uzene-se-zelim-a-cervenou-repou