Rýžový nákyp se švestkami

Máte rádi sladká jídla? Co takhle rýžový nákyp se švestkami? Co se ovoce týče, volba je jen na vás, můžete použít také meruňky nebo broskve.

Ingredience (4 x porce)

na vymazání formy

na posypání hotového nákypu

Postup přípravy

  1. Rýži důkladně propláchneme, zalijeme horkým mlékem, osolíme a vaříme doměkka. Během vaření promícháme, aby se rýže nepřipálila. Necháme zchladnout.
  2. V misce utřeme máslo s cukrem i vanilkovým cukrem a postupně přidáváme žloutky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky s cukrem promícháme se zchladlou rýží a opatrně vmícháme bílkový sníh. Vymažeme pekáček či zapékací formu, na dno dáme vrstvu rýže, na rýži poklademe švestky a zakončíme vrstvou rýže.
  3. Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů, později odklopíme (orientujte se dle vlastní trouby). Hotový nákyp by měl mít zlatavý povrch. Nákyp rozdělíme na porce a posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 872.38 kcal | Protein: 21.96 g | Sacharidy: 122.86 g | z toho cukr: 63.15 g | Tuk: 33.46 g | z toho nas. MK: 18.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2024-ryzovy-nakyp-se-svestkami