Kuřecí kousky s batáty

I oběd ze zbytků, alias "Co dům dal." může být výživný a chutný.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci s vodou uvaříme batáty (oškrábané, nakrájené na kousky, cca 15 minut - dokud nezměknou) a necháme v teplé vodě, dokud nebude hotové maso.
  2. Kuřecí maso umyjeme ve vodě a vložíme na rozpálenou pánev s ghí a restujeme, dokud se nám maso nezatáhne. Dle chuti přidáme sůl, pepř, kari. Potom plamen ztlumíme a mícháme, dokud nebude maso hotové.
  3. Kuřecí maso a batáty podáváme se zeleninovou oblohou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 322.83 kcal | Protein: 35.71 g | Sacharidy: 11.13 g | z toho cukr: 2.72 g | Tuk: 14.57 g | z toho nas. MK: 8.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2021-kureci-kousky-s-bataty