I oběd ze zbytků, alias "Co dům dal." může být výživný a chutný.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
V hrnci s vodou uvaříme batáty (oškrábané, nakrájené na kousky, cca 15 minut - dokud nezměknou) a necháme v teplé vodě, dokud nebude hotové maso.
Kuřecí maso umyjeme ve vodě a vložíme na rozpálenou pánev s ghí a restujeme, dokud se nám maso nezatáhne. Dle chuti přidáme sůl, pepř, kari. Potom plamen ztlumíme a mícháme, dokud nebude maso hotové.
Kuřecí maso a batáty podáváme se zeleninovou oblohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 322.83 kcal |
Protein: 35.71 g |
Sacharidy: 11.13 g |
z toho cukr: 2.72 g |
Tuk: 14.57 g |
z toho nas. MK: 8.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2021-kureci-kousky-s-bataty