Kuřecí plátek s bramborovými dukátky

Bramborové dukátky jsou výbornou volbou, pokud už se vám zajídají ty samé přílohy (brambory, těstoviny, knedlíky).

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Oloupeme brambory, nakrájíme je na cca 1 cm hrubé plátky, opláchneme ve vodě a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Dle chutí osolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 40 minut.
  3. Kuřecí plátky opláchneme ve vodě, osolíme a opepříme dle chuti a vložíme na rozehřátou pánev s ghí.
  4. Maso a dukátky podáváme se zeleninovou oblohou. Posypeme cibulkou a ozdobíme větvičkou tymiánu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 624.68 kcal | Protein: 42.65 g | Sacharidy: 66.28 g | z toho cukr: 3.49 g | Tuk: 17.07 g | z toho nas. MK: 8.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2017-kureci-platek-s-bramborovymi-dukatky