Bramborové dukátky jsou výbornou volbou, pokud už se vám zajídají ty samé přílohy (brambory, těstoviny, knedlíky).
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Oloupeme brambory, nakrájíme je na cca 1 cm hrubé plátky, opláchneme ve vodě a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Dle chutí osolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 40 minut.
Kuřecí plátky opláchneme ve vodě, osolíme a opepříme dle chuti a vložíme na rozehřátou pánev s ghí.
Maso a dukátky podáváme se zeleninovou oblohou. Posypeme cibulkou a ozdobíme větvičkou tymiánu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 624.68 kcal |
Protein: 42.65 g |
Sacharidy: 66.28 g |
z toho cukr: 3.49 g |
Tuk: 17.07 g |
z toho nas. MK: 8.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2017-kureci-platek-s-bramborovymi-dukatky