Pečené nivové chuťovky

Výborná dobrota k vínu. Chystáme jako předkrm před grilováním nebo jako chuťovky na párty. Nejlépe chutnají ještě teplé, ale nemusíte mít strach, že by hosté teplý předkrm promeškali, chuťovky totiž rychle zmizí.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Máslo necháme změknout. Nivu nastrouháme a smícháme se změklým máslem a prolisovaným česnekem. Není nutné použít mixér, jde to dobře i vidličkou.
  2. Nakrájíme rohlíky a rozehřejeme troubu. Směs namažeme na nakrájené rohlíky a doprostřed dáme polovinu olivy.
  3. Pečeme na 180 stupňů asi 5 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 687.47 kcal | Protein: 18.28 g | Sacharidy: 1.57 g | z toho cukr: 0.18 g | Tuk: 35.56 g | z toho nas. MK: 21.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2012-pecene-nivove-chutovky