Kuřecí vývar s pohankou

Kuřecí vývar s pohankou je příjemnou a zdravou změnou od klasického receptu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí skelety na polévku si opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme celou cibuli, stroužky česneku, nové koření, celý pepř, zalijeme vodou, osolíme a přidáme vegetu. Dáme vařit.
  2. Jak se nám vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum a necháme spíše jen táhnout.
  3. Asi po hodině, až je maso měkké, vývar přecedíme. Maso si dáme bokem a později obereme.
  4. Vývar dáme zpět na plotnu a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Chvíli povaříme a můžeme dochutit. Vložíme obrané maso.
  5. Do menšího hrnce si dáme pohanku a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka asi 15-20 minut, poté scedíme.
  6. Do talíře si dáme uvařenou pohanku a zalijeme kuřecím vývarem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 212.49 kcal | Protein: 9.82 g | Sacharidy: 38.70 g | z toho cukr: 4.10 g | Tuk: 2.01 g | z toho nas. MK: 0.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2000-kureci-vyvar-s-pohankou