Kuřecí vývar s pohankou je příjemnou a zdravou změnou od klasického receptu.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí skelety na polévku si opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme celou cibuli, stroužky česneku, nové koření, celý pepř, zalijeme vodou, osolíme a přidáme vegetu. Dáme vařit.
Jak se nám vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum a necháme spíše jen táhnout.
Asi po hodině, až je maso měkké, vývar přecedíme. Maso si dáme bokem a později obereme.
Vývar dáme zpět na plotnu a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Chvíli povaříme a můžeme dochutit. Vložíme obrané maso.
Do menšího hrnce si dáme pohanku a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka asi 15-20 minut, poté scedíme.
Do talíře si dáme uvařenou pohanku a zalijeme kuřecím vývarem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 212.49 kcal |
Protein: 9.82 g |
Sacharidy: 38.70 g |
z toho cukr: 4.10 g |
Tuk: 2.01 g |
z toho nas. MK: 0.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2000-kureci-vyvar-s-pohankou