Jde o úplně obyčejné, jednoduché jídlo, ale jednou za čas si na něm moc pochutnáme.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na půlkolečka nakrájené a oloupané špekáčky. Zasypeme sladkou paprikou, kmínem a pepřem a za stálého míchání restujeme.
Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme dokud nejsou brambory poloměkké. Zahustíme jíškou, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, dosolíme a provaříme.
Buřtguláš podáváme buď samotný, je dost sytý, anebo s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 371.11 kcal |
Protein: 11.43 g |
Sacharidy: 36.52 g |
z toho cukr: 2.61 g |
Tuk: 18.31 g |
z toho nas. MK: 6.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1997-burtgulas