Buřtguláš

Jde o úplně obyčejné, jednoduché jídlo, ale jednou za čas si na něm moc pochutnáme.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na půlkolečka nakrájené a oloupané špekáčky. Zasypeme sladkou paprikou, kmínem a pepřem a za stálého míchání restujeme.
  2. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme dokud nejsou brambory poloměkké. Zahustíme jíškou, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, dosolíme a provaříme.
  3. Buřtguláš podáváme buď samotný, je dost sytý, anebo s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 371.11 kcal | Protein: 11.43 g | Sacharidy: 36.52 g | z toho cukr: 2.61 g | Tuk: 18.31 g | z toho nas. MK: 6.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1997-burtgulas