Receptů na pokrmy z dýní v jejich období není nikdy dost, co myslíte? Také milujete kombinaci dýně Hokkaido a kari koření?
Ingredience (4 x porce)
jako příloha
Postup přípravy
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky či kostky, osolíme a zlehka obalíme v kukuřičném škrobu (Gustin). Hokkaido se sice loupat nemusí, ovšem v dnešním receptu si dýni oloupeme a nakrájíme na kostky.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kuřecí maso a zprudka orestujeme. Přidáme kostky dýně, promícháme, zaprášíme kari kořením a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.
Zahušťovat nemusíme, o to se postaral škrob z obalených kuřecích kousků. Případně dosolíme. Podáváme s jasmínovou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 495.83 kcal |
Protein: 33.81 g |
Sacharidy: 75.83 g |
z toho cukr: 8.07 g |
Tuk: 4.69 g |
z toho nas. MK: 0.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1995-kureci-maso-na-kari-s-dyni-a-jasminovou-ryzi