Kuřecí maso na kari s dýní a jasmínovou rýží

Receptů na pokrmy z dýní v jejich období není nikdy dost, co myslíte? Také milujete kombinaci dýně Hokkaido a kari koření?

Ingredience (4 x porce)

jako příloha

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky či kostky, osolíme a zlehka obalíme v kukuřičném škrobu (Gustin). Hokkaido se sice loupat nemusí, ovšem v dnešním receptu si dýni oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kuřecí maso a zprudka orestujeme. Přidáme kostky dýně, promícháme, zaprášíme kari kořením a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.
  3. Zahušťovat nemusíme, o to se postaral škrob z obalených kuřecích kousků. Případně dosolíme. Podáváme s jasmínovou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 495.83 kcal | Protein: 33.81 g | Sacharidy: 75.83 g | z toho cukr: 8.07 g | Tuk: 4.69 g | z toho nas. MK: 0.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1995-kureci-maso-na-kari-s-dyni-a-jasminovou-ryzi