Výborný svěží dezert, který si můžete připravit během léta a nebo celoročně, máte-li v mrazáku schovanou letní úrodičku.
Ingredience (8 x porce)
na těsto
na krém
na povrch koláče
na vymazání formy
na vysypání formy
Postup přípravy
Moučkový a vanilkový cukr vymícháme se změklým máslem do pěny, po jednom přidáváme žloutky, citrónovou kůru a rum. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do máslového krému na střídačku přidáváme sníh z bílků a mouku. Opatrně promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme při 160°C po dobu 25 minut.
Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem do požadované tužší konzistence. Krém rozetřeme na střed korpusu a navrch poklademe bobulky rybízu. Dáme do lednice trochu ztuhnout.
Poté zalijeme želatinou, připravenou dle návodu a dáme zpět do lednice ztuhnout. Potom už jenom mlsáme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 483.62 kcal |
Protein: 7.66 g |
Sacharidy: 52.45 g |
z toho cukr: 34.09 g |
Tuk: 25.91 g |
z toho nas. MK: 15.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1992-rybizovy-kolac-s-mascarpone-a-zelatinou