Hovězí plátky na houbách a smetaně

Kdy jindy připravovat tuto pochoutku, než když houby rostou téměř na každém kroku? A pochoutka to opravdu je, vaše chuťové pohárky si přijdou na své.

Ingredience (4 x porce)

Jako příloha

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na oleji si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Hovězí maso nakrájíme na plátky či menší medailonky, naklepeme a nařízneme. Maso osolíme, opepříme a zvlášť na pánvi na oleji zprudka osmahneme.
  2. Poté přidáme k cibulovému základu, zasypeme drceným kmínem, dvěmi hrstmi hub a zalijeme vývarem. Dusíme asi 90 minut, podle potřeby podléváme. Poté do omáčky přidáme třetí hrst hub. Dusíme dalších asi 20 minut. Pokud se nám bude zdát maso již měkké, zahustíme zátřepkou z rýžové mouky a vody. Nemusíme zahušťovat moc, cibule i první dvě hrsti hub v základu omáčku částečně zahustí také.
  3. Omáčku případně dosolíme a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s dušenou či vařenou rýží,kterou zdobíme jarní cibulkou. Plátky masa zdobíme dokřupava orestovanými plátky hub.
  4. Jedna poznámka na samotný konec... Druhý den je omáčka ještě chutnější.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 621.54 kcal | Protein: 39.81 g | Sacharidy: 67.00 g | z toho cukr: 2.39 g | Tuk: 20.76 g | z toho nas. MK: 10.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1990-hovezi-platky-na-houbach-a-smetane