Lasagne s kuřecím masem

Lasagne jsou výborné a chutnají dětem i dospělým. Předvaření sice vyžaduje práci navíc, ale máte jistotu, že lasagne budou krásně měkké a zapečené za 20 minut.

Ingredience (4 x porce)

Na posypání

Omáčka

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a kuřecí prsa nakrájené na velmi drobné kousky. Ochutíme kořením a dobře promícháme.
  2. Přidáme očištěné a rozkrájené žampiony a společně restujeme.
  3. Připravíme omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme mouku a zamícháme. Zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme prolisovaný česnek a provensálské koření.
  4. Začneme vařit lasagne ve velkém hrnci. Pláty vytahujte postupně a rozložte na kuchyňkou linku, aby se neslepily dohromady.
  5. Vymažte pekáč máslem, první dejte lasagne. Na ně vrstvu kuřecího se žampiony z pánve. Pokračujte. Lasagne, kuřecí. Poslední vrstva musí být lasagne.
  6. Zalejte omáčkou, zasypejte nastrouhaným sýrem a pečte s poklicí 20 minut na 180 stupňů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 929.75 kcal | Protein: 42.60 g | Sacharidy: 62.14 g | z toho cukr: 11.96 g | Tuk: 56.77 g | z toho nas. MK: 24.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1981-lasagne-s-kurecim-masem