Hokaido cheesecake dort

Krásně vybarvený a chuťově dokonalý dort, co nepotřebuje složité zdobení. Je nutné nechat jej odležet do druhého dne, ale čekání se vyplatí. Nejlepší čas pro přípravu je navečer.

Ingredience (15 x porce)

Korpus

Postup přípravy

  1. Dýni oškrábeme a nakrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zcela vychladnout.
  2. Připravíme si korpus. V mixéru si nastrouháme sušenky a piškoty. Směs v míse propracujeme rukou s máslem. Musí vám jít vytvořit jedna velká koule.
  3. Vymažeme máslem velkou dortovou formu, spodek vyložíme pečícím papírem.
  4. Korpus umačkáme dlaní na dno. Opravdu hodně mačkejte.
  5. Dejte do lednice.
  6. Připravíme krém. Do mísy dáme změklou dýni a prošleháme ji tyčovým mixérem na pyré.
  7. Vezmeme metličkový mixér a šleháme spolu s tvarohem, smetanou, cukrem, skořicí, medem a vanilkovým cukrem. Nakonec postupně přidáme vajíčka. Do husté směsi vlijeme trochu mléka, směs musí být hustá, ale musí jít nalít na korpus.
  8. Zašlehanou směs nalejeme na korpus. Necháme v pokojové teplotě a rozehřejeme troubu na 200 stupňů.
  9. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 110 stupňů a pečeme dalších 20 minut. Pak vypneme troubu a do dvířek dáme vařechu. Při pootevřených dvířkách necháme v troubě vychladnout.
  10. Ráno přikryjeme alobalem a necháme alespoň 6 hodin v lednici. Poté dozdobíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 297.26 kcal | Protein: 6.24 g | Sacharidy: 35.63 g | z toho cukr: 29.46 g | Tuk: 14.59 g | z toho nas. MK: 7.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1977-hokaido-cheesecake-dort