Zeleninové lasagne

Lehká a výborná večeře nebo i rodinný oběd. Lasagne si zamiluje každý. Vyzkoušejte zeleninové.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Zeleninu, kromě rajčat, omyjeme a očistíme. Nakrájíme na tenké proužky. Dýni hokaido oškrábeme, je to lepší.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zeleninu. Ochutíme grilovacím kořením a restujeme, dokud není dýně poloměkká.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem. Rajčata rozkrájíme na kolečka a necháme stranou. Žampiony očistíme a přidáme na pánev.
  4. Na dno zapékací mísy dáme vrstvu zeleniny, přidáme rajčata. Lasagne naskládáme na zeleninu, není nutné předvařovat. Klademe i přes sebe abychom zeleninu dobře překryli.
  5. Druhá vrstva je opět zeleninová a přidáme kolečka rajčat. Zase dáme lasagne. Tak pokračujeme podle velikosti pekáče. Poslední vrstva musejí být lasagne.
  6. Připravíme omáčku. Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku. Jakmile zpění, zaléváme mlékem. Dobře rozmícháme. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek, sůl, oregano. Omáčkou zalejeme lasagne.
  7. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme 40 minut. Mezitím nastrouháme sýr. Ten přidáme na posledních 10 minut pečení.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 751.75 kcal | Protein: 30.23 g | Sacharidy: 70.09 g | z toho cukr: 18.89 g | Tuk: 37.78 g | z toho nas. MK: 21.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1976-zeleninove-lasagne