Bylinkové pesto

Pesto jako dip, do těstovin a salátů,.. využití má hned několik 🙂

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kešu oříšky buď namočíme předem na 12 hodin, nebo zalijeme vroucí vodou a necháme 30 minut louhovat.
  2. Bazalku a petrželku omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme olej, vodu, lahůdkové droždí, česnek, osolíme.
  3. Oříšky scedíme a ještě propláchneme, přidáme také do mixéru.
  4. Mixujeme několik minut, až bude pesto hladké.
  5. Můžeme přidat olej, pokud chcete pesto více mastnější.
  6. Pokud chcete pesto výraznější, dejte bazalky více než petrželky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 933.31 kcal | Protein: 12.65 g | Sacharidy: 16.98 g | z toho cukr: 2.60 g | Tuk: 92.49 g | z toho nas. MK: 14.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1971-bylinkove-pesto