Bylinkové pesto
Pesto jako dip, do těstovin a salátů,.. využití má hned několik 🙂
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kešu oříšky buď namočíme předem na 12 hodin, nebo zalijeme vroucí vodou a necháme 30 minut louhovat.
- Bazalku a petrželku omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme olej, vodu, lahůdkové droždí, česnek, osolíme.
- Oříšky scedíme a ještě propláchneme, přidáme také do mixéru.
- Mixujeme několik minut, až bude pesto hladké.
- Můžeme přidat olej, pokud chcete pesto více mastnější.
- Pokud chcete pesto výraznější, dejte bazalky více než petrželky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 933.31 kcal |
Protein: 12.65 g |
Sacharidy: 16.98 g |
z toho cukr: 2.60 g |
Tuk: 92.49 g |
z toho nas. MK: 14.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1971-bylinkove-pesto