Rajčatový salát s vejci

Tento salát můžeme mít klidně jako hlavní chod a nebo rychlou večeři. Časově je nenáročný a výsledek stojí za to.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce vložíme do kastrólu, zalijeme vodou a deset minut vaříme. Uvařené vejce zchladíme a oloupeme.
  2. Mezitím, co se nám vejce budou vařit si nakrájíme rajčata na kostky a vložíme do misky, přidáme salám na nudličky a jarní cibulku na kolečka.
  3. Oloupané vejce prolisujeme přes kolečko na bramborový salát přímo do misky. Osolíme, opepříme, dáme kurkumu, bílý jogurt, majonézu a vše důkladně promícháme.
  4. Pokud máme čas, dáme vychladit do lednice, ale u nás se to nikdy nepodaří. Můžeme podávat se všemi druhy pečiva.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 244.08 kcal | Protein: 12.68 g | Sacharidy: 5.26 g | z toho cukr: 4.30 g | Tuk: 18.65 g | z toho nas. MK: 6.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1962-rajcatovy-salat-s-vejci