Vepřový závitek s vejcem a uzeninou

Recept na jednoduchý a chutný vepřový závitek, který v sobě skrývá jak vejce, tak uzeninu.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátek vepřové kýty si naklepeme na tenký plátek, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na plátek dáme, vařené vejce, kyselou okurku, klobásu a závitek smotáme tak, aby nám držel zavřený. Kdo chce mít jistotu, že se nerozevře, může omotat nití.
  3. V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo, opečeme cibuli na kostičky a přidáme závitek. Opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhl a podlijeme vývarem.
  4. Po změknutí závitek vytáhneme a můžeme podávat s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 596.74 kcal | Protein: 45.40 g | Sacharidy: 16.95 g | z toho cukr: 9.29 g | Tuk: 37.69 g | z toho nas. MK: 12.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1957-veprovy-zavitek-s-vejcem-a-uzeninou