Recept na jednoduchý a chutný vepřový závitek, který v sobě skrývá jak vejce, tak uzeninu.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Plátek vepřové kýty si naklepeme na tenký plátek, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na plátek dáme, vařené vejce, kyselou okurku, klobásu a závitek smotáme tak, aby nám držel zavřený. Kdo chce mít jistotu, že se nerozevře, může omotat nití.
V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo, opečeme cibuli na kostičky a přidáme závitek. Opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhl a podlijeme vývarem.
Po změknutí závitek vytáhneme a můžeme podávat s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 596.74 kcal |
Protein: 45.40 g |
Sacharidy: 16.95 g |
z toho cukr: 9.29 g |
Tuk: 37.69 g |
z toho nas. MK: 12.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1957-veprovy-zavitek-s-vejcem-a-uzeninou